Persbericht januari 2023, Expositie Let The Colors Speak bij Reset Records

PERSBERICHT

Expositie kunstenares Claire Verkleij van Let the Colors Speak bij Reset Records. Kunst als inspiratie voor kunst. Platenhoezen en de muziek van de plaat vormden de inspiratie voor de schilderijen die Claire speciaal maakte voor deze expositie.

Van 3 t/m 31 januari kun je kunstwerken en de bijbehorende vinylplaten bekijken bij Reset Records in Utrecht oost. Zowel de platen als de kunstwerken zijn er te koop.

Bezoekadres van de expositie: Reset Records, Prins Hendriklaan 16, 3583 EM Utrecht.

Voor openingstijden en meer informatie zie: www.letthecolorsspeak.com.

  

Noot voor redactie

Extra uitleg over de expositie

De expositie is samengesteld uit 4 vinyl platen en 16 schilderijen.
Deze 4 vinylplaten vormen de basis van de expositie waarop de kunstwerken zijn geïnspireerd: 

  • Santana – Amigos
  • La Toya Jackson – La Toya
  • Peter Koelewijn en zijn Rockets – Tutti Frutti
  • Q65 – Revolution 

 

Hoe is de expositie tot stand gekomen?

Claire: “Het start altijd met kiezen van kleuren en de rest volgt dan vanzelf. Rian Kraan en ik hebben samen vinylplaten uitgezocht waarbij ik passende schilderijen ging maken. We hebben deze vinylplaten voornamelijk uitgekozen op basis van kleur en stijlvariatie. We wilden een combinatie van kleurrijke platen en verschillende genres. Dat is goed gelukt, vind ik.”

 

Van eerste plaat naar eerste kunstwerk

De plaat Q65, Revolution is voor Rian een bijzondere plaat. Het is de eerste plaat die hij kocht in 1966. Deze plaat is het middelpunt van de expositie. Claire is gestart met het maken van de kunstwerken passend bij deze plaat.  

De plaat La Toya van Jackson is voor Claire een plaat met een bijzondere betekenis. Claire:  ”Deze plaat komt uit mijn geboortejaar 1988. Het leven van La Toya Jackson heeft mij bij het maken van de kunstwerken geïnspireerd. Zij heeft eigenlijk haar hele leven in de schaduw van de glamour van haar familie geleefd. Ze is zelf nooit echt bekend geworden. Dit heb ik over willen brengen in de kunstwerken die ik heb gemaakt.”  

De platenhoezen en de muziek op de plaat hebben Claire geïnspireerd tijdens het schilderen van de kunstwerken. Claire: ” De platenhoezen zelf zijn eigenlijk ook een kunstwerk. Ik heb mij laten inspireren in het maken van de kunstwerken door de platenhoes maar ook door de muziek. Wanneer ik een schilderij maak start ik altijd met een kleur en de rest volgt dan vanzelf. Kleuren bezitten een kracht, een kracht om een gevoel op te wekken en een verhaal te vertellen. Met kleuren kun je communiceren op een manier die je niet met woorden kunt overbrengen. De combinatie kunst en muziek spreekt mij aan. Muziek kan ervoor zorgen dat je wegdroomt en dieper in een kunstwerk op kan gaan. Het leuke aan abstracte kunst is dat iedereen er iets anders inziet. Dat heb je ook met muziek. Iedereen heeft zijn eigen belevening van muziek en kunst, samen vormen ze een nog rijkere beleving. 

Zowel de platen als de kunstwerken zijn te koop.

  

Meer informatie & beeldmateriaal

Let The Colors Speak, Claire Verkleij
E: contact@letthecolorsspeak.com


Meer informatie over de kunstenaar 

Claire Verkleij, eigenaar en oprichter van Let The Colors Speak. Claire is een intuïtieve kunstenaar waarbij kleuren de basis vormen van ieder kunstwerk die zij maakt. Het start altijd met een kleur en de rest volgt dan vanzelf. Kleuren bezitten een kracht, een kracht om een gevoel op te wekken en een verhaal te vertellen. Met kleuren kun je communiceren op een manier die je niet met woorden kunt overbrengen. 

Let The Colors Speak (LTCS) is de naam waaronder Claire haar kunstwerken verkoopt.
Let The Colors Speak biedt een collectie kleurrijke kunstproducten.  

Meer over Let The Colors Speak is te vinden op https://www.letthecolorsspeak.com

 

Meer informatie over Reset Records

Reset Records is een platenwinkel opgericht door Rian Kraan. Rian verkoop in de winkel en webshop een zeer uitgebreide collectie vintage vinyl Lp’s en singles uit de jaren 50 tot 90 in vrijwel alle genres: pop, rock, blues, jazz, soul, disco, country, beat, rock 'n roll, chanson, singer-songwriter, klassiek, cabaret waaronder ook heel veel afkomstig van Nederlandse bodem.

Gedurende 20 jaar verzamelde Rian deze collectie platen bij elkaar. Zijn bijzondere collectie wordt nu verkocht aan nieuwe liefhebbers van vinyl. Vandaar de naam Reset Records. 

Meer informatie over Reset Records is te vinden op https://www.resetrecords.nl

 

Bezoekadres expositie
Reset Records
Prins Hendriklaan 16 

3583 EM Utrecht

 

Openingstijden 

Van 3 januari t/m 31 januari 2023.
De expositie is 24 uur per dag te bekijken in de etalage van Reset Records.

Wil je de werken van dichterbij bekijken, breng dan een bezoek dan de winkel. 

 

Maandag: gesloten

Dinsdag: 13.00 - 17.00

Woensdag: gesloten

Donderdag:13.00 - 17.00

Vrijdag: 13.00 - 17.00

Zaterdag: 13.00 - 17.00

Zondag: gesloten