Persbericht: Expositie ‘De groene pionier’ over vergroening, bloei en natuurkracht

Beeldend kunstenaar Claire Verkleij van Let The Colors Speak heeft zich voor deze tentoonstelling laten inspireren door de natuur. Thema’s die als inspiratiebron hebben gediend zijn: vergroening, bloei en natuurkracht. Groene abstracte landschappen en vrolijke bloemen velden zijn scenario’s die zijn afgebeeld op de schilderijen die tentoongesteld zijn. Het thema van de expositie is ‘De groene pionier’ en is van 10 april t/m 11 juni te zien in het verenigingsgebouw van De Pioniers. 

Bezoekadres van de expositie: De Pioniers, Kögllaan 30, 3571 PZ Utrecht.
Voor openingstijden en meer informatie bekijk www.letthecolorsspeak.com

Feestelijke opening
Op maandag 10 april van 15:00 – 17:00 uur is de feestelijke opening van de expositie.

Jullie zijn van harte welkom om langs te komen voor koffie/thee en taart!

Wijkwandeling Utrecht Noordoost
Voorafgaand aan de opening van 13:00 – 15:00 uur is er een wijkwandeling.

Pioniers Rian Kraan en Richard Tukker nemen je in de wandeling mee door ruimte en tijd van de ontstaansgeschiedenis van Tuinenpark De Pioniers. Deelname is gratis. Het maximum aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan via volkstuinmuseum@gmail.com.

 

Noot voor redactie

Extra uitleg over de expositie
Groene abstracte landschappen en vrolijke bloemen velden zijn scenario’s die zijn afgebeeld op de schilderijen die beeldend kunstenaar Claire Verkleij van Let The Colors Speak maakte voor de tentoonstelling ‘De groene Pionier’. De natuur en de soms schaarse groene ruimte in de stad hebben Claire geïnspireerd.

Hoe is de expositie tot stand gekomen?
Claire Verkleij “De Pioniers, is een groene oase in de stad. Er is ruimt voor het laten groeien en bloeien van bloemen, planten, groenten en fruit. Een hele fijne plek om tot rust te komen in de natuur midden in de stad.

 
Hoe ben je bij het thema ‘De groene pionier’ gekomen?
Claire Verkleij: “Ik woon sinds kort weer in de binnenstad van Utrecht. Ik ging op zoek naar groene plekken in de stad. Rian Kraan, vertelde mij over zijn tuin op Tuinenpark De Pioniers. Hij liet mij deze groene oase van rust en ruimte in de stad zien. De plek heeft mij verrast en geïnspireerd.

 

De Pioniers en Let The Colors Speak een goede combinatie
Het terrein is elke dag openbaar toegankelijk voor bezoekers die net als Claire willen bijkomen in een groene oase van rust en ruimte. Op het terrein staat ook een ledengebouw, waar vanaf 10 april t/m 11 juni de schilderijen van Let The Colors Speak van Claire Verkleij te zien.

Claire Verkleij: “In mijn schilderijen die ik voor deze tentoonstelling heb gemaakt laat ik de rust en ruimte die ik ervaar op het tuinenpark en de natuur in de stad terugkomen. De tentoonstelling is een ode aan deze sfeervolle plek. Had de stad, Utrecht maar meer van dit soort bijzondere groene plekken. Helaas hebben ze een aanmeldstop, want anders had ik mij graag aangemeld, ik zou hier heel graag een tuin willen hebben!

Meer informatie & beeldmateriaal
Let The Colors Speak, Claire Verkleij
E: contact@letthecolorsspeak.com

 

Meer informatie over de kunstenaar 
Claire Verkleij, eigenaar en oprichter van Let The Colors Speak. Claire is een intuïtieve beeldend kunstenaar waarbij kleuren de basis vormen van ieder kunstwerk die zij maakt. Het start altijd met een kleur en de rest volgt dan vanzelf. Kleuren bezitten een kracht, een kracht om een gevoel op te wekken en een verhaal te vertellen. Met kleuren kun je communiceren op een manier die je niet met woorden kunt overbrengen. 

Let The Colors Speak biedt een collectie kleurrijke kunstproducten.  

Meer over Let The Colors Speak is te vinden op https://www.letthecolorsspeak.com of https://www.letthecolorsspeak.com/pages/de-pioniers

 

Meer informatie over De Pioniers
ATV De Pioniers, een sfeervol tuinenpark in Noordoost Utrecht. De Pioniers is alle dagen open voor bezoekers. Tussen 8 uur en 18 uur is het park geopend voor bezoekers.

Meer informatie over De Pioniers is te vinden op https://www.depioniers.nl

Bezoekadres expositie
De Pioniers, Kögllaan 30, 3571 PZ Utrecht

Openingstijden expositie
De expositie is toegankelijk voor bezoekers van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 t/m 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 t/m 14.00 uur.

 Expositie De groene pionier van Let The Colors Speak Claire Verkleij Utrecht beeldend kunstenaar